ÇİKOLATALI İNCİR TATLISI
20-25 adet kuru incir
1/2 su bardağı şeker
ceviz içi (iri parçalar halinde)
su
Çikolata sosu :
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 paket benmari usulü eritilmiş bitter çikolata
1 çay bardağı toz antep fıstığı
İncirler yıkanıp bir tencereye dizilir.Üzerine su ve şeker gezdirilir.15 dk. haşlanır.İncirler şerbetin içinden süzgeçle alınır.Ilındıktan sonra ortadan, enlemesine, yarısına kadar kesilir. Cevizler ve hazırlanıp soğutulmuş olan çikolata sosu tatlı kaşığıyla incirlerin içine yerleştirilir. Arzu edilirse incirler benmari usulü eritilmiş çikolataya batırılıp antep fıstığına bulanır.Servis tabağına dizilir.
Yorumlar
süper olmuş.Ayrıca nezaketin içinde
teşekkür ederim düşünmen yeter:))
Öpüyorum...
ellerine sağlık canım
sevgiler..
Sevgiler.