ÇİKOLATALI ÇÖREK
1 paket instant maya
2 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
4-5 su bardağı un
içi :
2 paket çikolata (80 gr x2) veya damla çikolata
tereyağı ya da margarin (yumuşak)
üstü:
1 yumurta sarısı
toz şeker
Tüm malzeme karıştırılıp yumuşak bir hamur yoğrulur. 45 dakika dinlendirilir. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparılıp dikdörtgen şekilde açılır.Hamura yumuşak tereyağı sürülür. Küçük parçalara kırılmış çikolatalar serpilir,hamur uzun kenarından rulo yapılır. Elde edilen rulo bıçakla 3-4 cm aralıklarla kesilir.Diğer hamurlara da aynı işlem uygulanır.Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp toz şeker serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
Yorumlar
Ben zeytinli,peynirli veya patateslisini deneyebilirim sanırım:)
Mutlu akşamlar,tatlı haftalar diliyorum..
sevgilerimle..
harikasın:)