TERBİYELİ ET HAŞLAMA
Çocukluğumdan beri en sevdiğim lezzetlerdendir haşlama...Artık kızımın da en çok sevdiklerinden :)
6-8 adet kuzu gerdan ya da böbrek yatağı
7-8 adet arpacık soğan
1-2 diş sarımsak
6-7 adet patates
2 havuç
zeytinyağı
karabiber,tuz,kekik
Terbiyesi:
1 yumurta sarısı
1 limon suyu
1 yemek kaşığı un
Etler,iri doğranmış patatesler,halka halka doğranan havuçlar,arpacık soğan ve ince ince doğranmış sarımsak düdüklü tencereye konur.Üzerini 2 parmak geçecek kadar su eklenir.Zeytinyağı,tuz,karabiber ve kekik ilave edilir.15 dakika pişirilir.Bu arada yumurta sarısı,limon suyu ve un çırpılır.Düdüklü tencerenin kapağı açılınca etin suyundan terbiyeye eklenir,terbiye yemeğe karıştırılır,5 dakika daha pişirilip servis yapılır.
Yorumlar