YOĞURTLU BULGUR KÖFTESİ
2-2,5 su bardağı köftelik ince bulgur
1 yumurta
3 dolu dolu yemek kaşığı un
2 tatlı kaşığı kimyon
1-2 diş sarmısak
yoğurt
ince kıyılmış maydanoz,dereotu
tuz,pul biber,
zeytinyağı,biber salçası,domates salçası
Öncelikle bulgur sıcak su ile kabartılır. Ilınınca içine tuz, kimyon, un, yumurta eklenir, elle iyice yoğurarak sert ve yapışkan bir hal alıncaya kadar bu işleme devam edilir. Avuç içinde sıkılarak küçük köfteler yapılır sonra bu köfteler kaynar suda 8-10 dakika haşlanır ve kevgirle bir kaba alınır. Haşlanmış köftelerin üzerine önce sarmısaklı yoğurt gezdirilir. İstenirse yağda kızdırılmış salça dökülür. En son kıyılmış maydanoz,dereotu eklenir.
Yorumlar