OTLU GÜL BÖREK
3 yufka
1/2 su bardağı su
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı yoğurt
iç:
1/2 kg karışık ot (ıspanak,pazı,ısırgan..)
1 soğan ya da 2-3 pırasa
2-3 haşlanmış patates
tuz,pul biber
(arzuya göre beyaz peynir de eklenebilir)
üzerine :
yumurta sarısı
Önce böreğin içi hazırlanır.Rondodan geçirilen soğan zeytinyağında pembeleştirilir.Yıkanıp doğranan otlar ilave edilir.Suyunu salıp hafifçe çekene kadar pişirilir.Tuz ve pul biber ilave edilir.Ocaktan alınınca haşlanıp ezilen patatesler eklenir. 3 yufka üst üste konur,4'e bölünür.12 üçgen parça elde edilir.Yağ-su ve yoğurttan oluşan sos hazırlanarak üçgen yufkalara fırçayla sürülür.İç konup rulo yapılır,kendi etrafında döndürülerek gül şekli verilir.Bütün üçgenlere aynı işlem uygulanır.Yağlamış tepsiye börekler dizilir.Artan sos böreklerin üzerine paylaştırılır.Börekler 1/2 saat kadar dinlendirilir.Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürürlüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
Yorumlar
ellerine sağlık canımm:)
nasılda belli oluyor egelisin:)
otlu börekleri bende çok seviyorum bizdede ebegümeçli yaparlar:)
nefis görünüyor canım..
sevgiler..
mutlu günler.
ELLERİNE SAĞLIK.SEVGİLERİMLE..