KARİDES GÜVEÇ
1 kg. (dondurulmuş) karides
1 yemek kaşığı tereyağı2-3 diş sarımsak
zeytinyağı
Tuz,karabiber,pul biber
kaşar peyniri rendesi
arzuya göre domates,yeşil biber
Karidesler çözülmeleri beklenmeden bol suda haşlanır. (Renkleri beyazlayıp, boyutları küçüldüğünde pişmiş demektir) Bir tavada kızdırılan zeytinyağına karidesler eklenir.Rengi kızarana kadar kavrulur (bu aşamada istenirse küp küp doğranmış domatesler ve ince doğranmış yeşil biber eklenir.) Ocaktan almaya yakın dövülmüş sarımsaklar ve baharatlar eklenir.Altı kapatıldıktan sonra tereyağı ilave edilip karıştırılır.Güveç kaplarına paylaştırılır.Üzerlerine kaşar rendesi serpilip 5-10 dakika fırınlanır.
Yorumlar
lık enfes görünüyor öpüyorum.
eline sağlık sevgiler..
karides güveçler şahane görünüyor:))
çok çok öpüyorumm:))