ZEYTİNLİ AY ÇÖREĞİ
Yemekbahane'den alıp bazı değişikliklerle denediğim bir tarif,kahvaltı sofralarında,akşam çaylarında iyi gider :)
1/2 paket toz maya
1/4 su bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
125 gr eritilmiş tereyağı
1 çorba kaşığı toz şeker
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı mahlep
~1,5 su bardağı un
İçine :
1 kase zeytin (Çekirdekleri çıkartılmış ve ufak doğranmış)
Üzerine :
1 yumurta sarısı
çörek otu,susam
Hafif ılık sütte maya eritilir. Unun ortası havuz gibi açılır, şeker,mahlep, tuz, mayalı süt, sıvı yağ ve bir yumurta ilave edilir.Bütün malzeme ile ele yapışmayacak bir hamur yoğrulur.Mayalanmasını beklenmeden hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlak olarak açılır,zeytinler konur,poğaça gibi kapatılır,uçları uzatılarak ay şekli verilir.Tepsiye dizilir,üzerlerine yumurta sarısı sürülür,çörek otu,susam serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
Yorumlar
li olursa olsun kabulümdür öpüyorum.
ellerine sağlık olsun balım:)
böyle zeytinli peynirli poğaçaları görünce kahvaltı kısa yoldan halloluyor sabahları:))
ellerinize sağlık sevgiler.
sicacik sevgiler