AY POĞAÇA
Aslında klasik poğaça tariflerinden ama üzerine serptiğim kavrulmuş susam ayrı bir lezzet kattı...
125 gr tereyağı (oda ısısında)
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
~ 4,5 su bardağı un
İçi:
beyaz peynir
maydanoz
1-2 haşlanmış patates
Üstü:
1 yumurta sarısı
kavrulmuş susam (teflon tavada sürekli karıştırarak kavurdum)
Hamur yoğrulur,yarım saat buzdolabında dinlendirilir. İç konup ay şeklinde ya da arzuya göre şekillendirilir. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürülüp kavrulmuş susam serpilir.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
Yorumlar