LİMONLU KEK
3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı un
1 su bardağından biraz az süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet limon (limon suyu ve kabuğu)
1 paket şekerli vanilya
1 paket kabartma tozu
Yumurtalar ve şeker, karışım bembeyaz olana kadar çırpılır. Un, sıvı yağ, kabartma tozu ve vanilya da eklenerek karıştırılır.
Ayrı bir yerde limonun kabuğu rendelenir, suyu da sıkılarak bir bardağa konur. Limon suyunun üzerine süt konularak 1 su bardağına tamamlanır. Bu iki malzeme de karışıma eklenerek, hiç topak kalmayana kadar karıştırılır. Yağlanmış kalıba dökülen kek karışımı, önceden ısıtılmış 160 derece fırında 50 dakika pişirilir.
Yorumlar