DONDURMALI LEZZET PINARI
Yaz ortasında Excel İletişim-Carte d’Or 'dan Seda Hanım aradı ve Ramazan ayına özel Lezzet-i Ramazan adlı etkinliğe davet etti. Etkinliğe Dondurmalı Lezzet Pınarı ile katıldım.
Tarifimi beyaz çikolatalı ve bitter çikolatalı olarak iki şekilde hazırladım. İstenirse malzemeler eksiltilerek tek çeşit olarak hazırlanabilir.
•1 adet pasta tabanı
•2 kutu krema (200ml x 2)
•200 gr beyaz çikolata
•200 gr bitter çikolata
•1 paket böğürtlenli sos
•1 paket çikolatalı sos
•Carte d’Or Limon-Karadut-Vanilya
•Carte d’Or Sütlü çikolata
İki ayrı tencerede 1′er kutu krema ısıtılır, içine 200′er gr.lık çikolatalar (beyaz ve bitter) kırılarak eklenir ve içinde erimesi sağlanır. Pasta tabanının her iki katından bir çay bardağı yardımıyla yuvarlak parçalar çıkarılır. Yuvarlak kek parçalarının üzerine dondurma topları yerleştirilir. Limon, karadut ve vanilyalı topların üzerine beyaz çikolata sosu, sütlü çikolata toplarının üzerine bitter çikolata sosu dökülür. Derin dondurucuda 2-3 saat bekletilir. Servisten önce üzerlerine meyveli ve çikolatalı sos gezdirilir.
Yorumlar
Çok şık ve albenili gözüküyor dondurmalar,ne iyi olurdu şimdi olsa da yesem :))