PİRİNÇ SALATASI
Bu salataya bayılıyorum, o kadar zengin ve besleyici ki tek başına hafif bir öğün olabilir. Çin pilavına benziyor ama ufak farklılıkları var. Tarif Lezzet Dergisi'nden...
2 su bardağı pirinç (ben jasmin pirinç kullandım)
4 taze soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
2.5 su bardağı sıcak su
200 gr mısır konservesi
2 kırmızı biber
1 çay bardağı ince kıyılmış maydanoz
1 çay bardağı ince kıyılmış dereotu
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 salatalık
1 kırmızı biber
10 kornişon turşu
2 yemek kaşığı çekirdeksiz dilimlenmiş siyah zeytin
1 limonun suyu + 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
karabiber
Pirinci yıkayıp üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 20 dakika bekletin. Pirincin suyunu süzüp zeytinyağında 5 dakika kavurun. Üzerine sıcak su ve tuz ilave edip kısık ateşte pişirin. Soğumaya bırakın.
Taze soğanı temizleyip ince doğrayın. Kırmızı biberlerin çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde doğrayın. Pilava ekleyin.
Mısır, maydanoz, dereotu, ince doğranmış kornişon turşu, salatalık,bezelye,dilimlenmiş siyah zeytin, limon suyu, zeytinyağı ve karabiber ekleyip karıştırın. Servis tabağına alarak servis yapın.
Yorumlar
rika sevgiler...
mutlu günler..
sevgiler..
mutlu günler..
sevgiler..
Eline saglik canim
şu renkleri yetiyor...
afiyetler olsun
Selam ve sevgiler...