BEYAZ HAŞHAŞLI SULTAN TATLISI
Uzuuuun bir aradan sonra tekrar merhaba !!
Annemin tarif defterinden eski bir tatlı... Şimdilerde Dr. Oetker'in çıkardığı "Sultan Tatlısı" ile yeniden gündemde...Genellikle mavi haşhaş kullanılıyor ama ben beyaz haşhaşı tercih ettim.
1 yumurta
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı şeker
250 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
~ 2,5-3 su bardağı un
Şerbeti :
2,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
Üzerine :
1 su bardağı süt
1 su bardağı haşhaş (mavi ya da beyaz)
Öncelikle şerbet hazırlanır. Kaynamaya başladıktan sonra limon suyu ilave edilip 5 dakika daha kaynatılır. Ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Hamur malzemeleri karıştırılarak yumuşak bir hamur yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlanarak şekil verilir. (Ben farklı zamanlarda yaptığım tatlılara bir seferinde yuvarlak, bir seferinde oval şekil verdim.Oval olanların ortalarına bıçakla bir kesik atarak lale şekli elde ettim) Şekil verilen tatlılar önce süte sonra haşhaşa bulanır.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir. Fırından çıkan tatlıların ilk sıcağı çıktıktan sonra üzerine soğumuş şerbet dökülür.
Yorumlar