EKMEK DOLMASI


Ekmek dolması  Seferihisar’ın en meşhur yemeklerindendir. Sadece ramazan ayında fırınlarda ekmek dolması özel ekmeği satılır. Bu ekmekler yuvarlak olur.


250 gr kıyma veya küçük kıyılmış kuşbaşı et parçaları
Tuz, karabiber, tereyağı
Et yada tavuk suyu


Fırından alınan özel ekmeğin altı yuvarlak şekilde kesilir. Ekmeğin içi özenle çıkarılır ve çıkarılan bu iç iyice ufalanır. Tereyağını tavada eritip içine kıyma ya da etinizi ekleyerek iyice kavurun, tuz ve karabiberi ilave edilip bu karışıma iyice ufaladığınız ekmek parçaları da eklenerek güzelce harmanlanır. Bu dolgu malzemesi içi boşaltılmış özel ekmeğin içine sıkıştırarak yerleştirilir ve kesilen kapak kapatılır. Kapaklı ve ekmeğin rahatça sığacağı tavaya iki çatal yerleştirilir. Kesilen alt kısım altta kalacak şekilde ekmek dolmamız çatalların üzerine özenlice yerleştirilir.( Bunun yerine tencereye haşlanmış nohut serilerek ekmek nohutların üzerine de oturtulabilir.) Üzerine tereyağı sürülür. Tavanın içine çatalları örtecek kadar et ya da tavuk suyu konularak tavanın kapağı kapatılarak kısık ateşte kaynamaya bırakılır. Su kaynarken arada kaşık yardımı ile kaynayan su ekmek dolmasının üzerine gezdirilir. Su azalınca pişmiş demektir. Sıcak servis yapılır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar