LİMONLU CHEESECAKE




Tabanı için

3 paket kepekli bisküvi
1 yemek kaşığı tereyağı
Dolgu malzemeleri

300 gr.labne peyniri
1.5 su bardağı süzme yoğurt
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
yarım limon suyu ve bir limon kabuğu rendesi
Limon sosu

1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
2 yemek kaşığı şeker
1 silme yemek kaşığı nişasta
1 limon suyu ve kabuğu
1 silme çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı vanilya

İlk olarak eritilmiş veya yumuşamış tereyağını ve robottan çektiğiniz bisküvileri  karıştırıp, kelepçeli kalıbın dibine yayın ve iyice bastırın.
Karıştırma kabına labne ve süzme yoğurdu alıp mikserle hafifçe karıştırın.
Ardından yumurtaları teker teker kırıp karışıma yavaşça yedirin.
Limon kabuğu ve suyunu da ekleyip karıştırın.
En son un ve nişastayı ilave edin.
Kelepçeli kalıba bisküvi tabanının üzerine karışımı dökün.

165 derecelik fırında 40-45 dakika kadar pişirin.
Ortası hâlâ çok  hafif sallanıyorken fırından alın.
Benim cheesekekin üzerinde çok hafif çatlamalar olmuştu. Bunu limon sosu ile kapattım.Kimse fark etmedi
Limon sosunu hazırlamak için su,süt şeker,limon kabuğu,zerdeçal ve nişastayı tencereye alıp karıştırarak pişirin.Ocaktan aldıktan sonra sosu ılıtın. İçine limon suyunu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
Ilıyan cheesekekin üstüne sosu da ılık olarak dökün.
4-5 saat bekletip servis yapabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar