BÖĞÜRTLENLİ KEDİDİLİ PASTASI
36 adet kedidili (24 cm.lik kelepçeli kap için)
1 lt süt
3 yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 pk vanilya
50 gr margarin
1 su bardağı dondurulmuş böğürtlen (önceden çözdürülüp suyu iyice süzdürlür)
1 poşet kremşanti + 1 su bardağı süt
Kedidillerini ıslatmak için bir kase süt
Önce kremşanti hazırlanır ve soğumak üzere buzdolabına kaldırılır.Ardından krema hazırlanır.Şeker ve yumurta sarıları iyice çırpılır,un,nişasta ekelenerek muhallebi kıvamında pişirilir. Ocaktan alınınca margarin ve vanilya eklenerek mikserle soğuyuncaya kadar çırpılır.Kedidilleri kalıp ölçüsünde kesilir,sütle ıslatılıp diklemesine kalıbın kenarlarına dizilir.Taban da kalan parçalar ve yeteri kadar sütle ıslatılmış kedidili ile kaplanır.Kremanın yarısı içine boşaltılır, Böğürtlenler dizilir.Üzerleri ince bir tabaka kremşanti ile kaplanır.Krem şantinin üzeri yine süt ile ıslattığımız kedi dilleri ile kaplanır.Kalan tüm kremayı üstüne dökülür. Artan krem şanti de yine kremanın üstüne düzgünce sürülür.Bolca hindistan cevizi serpilir,böğürtlenle süslenir.Buzdolabına kaldırılır.3-4 saat sonra kalıp çıkarılır,buzdolabında soğutulmaya devam edilir.
Yorumlar
http://hunerlieller.net
ellerine sağlık
sevgilerr