ZEYTİNYAĞLI TAZE BARBUNYA
Yazın en çok sevdiğimiz ve en çok tükettiğimiz sebzelerin başında barbunya geliyor.Kış için de barbunyaları ayıklayıp derin dondurucuya attım.
.
1 kg taze barbunya
1 büyük kuru soğan
2 adet sivri biber
1 domates
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı şeker
zeytinyağı,tuz
.
Barbunyalar ayıklanıp yıkanır.Düdüklü tencereye zeytinyağı konup kızdırılır,içine rondodan geçirilmiş soğan ve sarımsaklar eklenip kavrulur.İnce doğranmış yeşil biber,küp küp doğranmış domates,salçalar, tuz ve şeker ilave edilir.1-2 dakika çevrilir.Barbunyalar da eklenip barbunyaların üzerini 2 parmak geçecek kadar su konur. Düdüklü tencerenin mandalı indirildikten sonra 15 dakika pişirilir.Ilık servis yapılır.
Yorumlar