DANA BONFİLE (BEEF STRONOGOF) & FIRINDA PATATES KIZARTMASI
1/2 kg dana bonfile ( jülyen şeklide doğranmış)
250 gr kültür mantarı (12-15 adet)
1 adet soğan
1 yemek kaşığı un
2 kutu krema (200 ml)
1 çay kaşığı kadar hardal
1 bardak sıcak su
zeytinyağı
tuz, karabiber
Şerit halinde kesilen dana bonfileler piyazlık doğranan soğanla birlikte zeytinyağında kavrulur.1 bardak sıcak su,un,karabiber ve tuz eklenerek etler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir.(ben düdükü tencerede 15 dakika pişirdim) Bu arada bir tavada zeytinyağında ince dilimlenmiş manntarlar sotelenir.Mantarlar suyunu çekince krema,hardal eklenir.Kremalı mantarlı sos pişen ete ilave edilir. Fırında kızartılmış patatesle servis yapılır.
Yorumlar