ETLİ KARNIYARIK


Karnıyarıkta kıyma yerine küçük küçük doğranmış parça et kullandım. Nefis oldu...

6 patlıcan
300-350 gr dana bonfile ya da rosto
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kuru soğan
2 yeşil sivri biber
2 domates
2 diş sarımsak
1/2 demet maydanoz
karabiber,tuz
1 yemek kaşığı salça

üzerlerine: yeşil biber

Patlıcanları yıkanır,alacalı soyulur,ortalarına uzunlamasına boydan bir kesik atılır, tuzlu suda yarım saat kadar bekletilir.Yağlı kağıt serili tepsiye dizilip üzerlerine fırçayla zeytinyağ sürülür,200 derece fırında yumuşayana kadar közlenir. (İsterseniz közmatikte de közleyebilir ya da kızgın sıvı yağda kızartabilirsiniz) Bu arada zeytinyağında soğan ve küçük küçük doğranmış etler kavrulur.İnce dilimlenmiş yeşil biberler,sarımsak ve küp küp doğranmış,kabukları soyulmuş domatesler eklenir.Birkaç dakika pişirildikten sonra ince kıyılmış maydanoz ve tuz ile karabiber eklenir.Ocaktan alınır.Közlenen patlıcanlar kaşık yardımıyla uzunlamasına ortalarından yarılarak kenarlara doğru açılır. Etli harçtan içlerine konur, üzerleri biberle süslenir.2 çay bardağı kadar suya 1 yemek kaşığı salça ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı eklenir, karıştırılıp tepsiye ilave edilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Yorumlar

Canan dedi ki…
Yazın en güzel sebzesi. Mubareğin herşeyi güzel oluyor da karnıyarık bir başka güzel oluyor. Ellerinize sağlık.

Sevgiler,
Canan
Gönül dedi ki…
hayatım ellerine sağlık nefis görünüyor....sevgilerimle öpüyorum
ebru dedi ki…
Karnıyarığı sevmeyen var mı acaba? Yanında buz gibi bir cacık ve pirinç pilavı. Hımm harika olur. Ellerine sağlık. Nefis görünüyor.
Canan Demirbağ dedi ki…
En sevdiğim yemektir.Elinize sağlık süper olmuş...
YeMeK vAkTi dedi ki…
karnıyarık mı of çok severim ben ellerinize sağlıkk

Popüler Yayınlar