ETLİ KARNIYARIK
Karnıyarıkta kıyma yerine küçük küçük doğranmış parça et kullandım. Nefis oldu...
6 patlıcan
300-350 gr dana bonfile ya da rosto2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kuru soğan
2 yeşil sivri biber
2 domates
2 diş sarımsak
1/2 demet maydanoz
karabiber,tuz
1 yemek kaşığı salça
üzerlerine: yeşil biber
Patlıcanları yıkanır,alacalı soyulur,ortalarına uzunlamasına boydan bir kesik atılır, tuzlu suda yarım saat kadar bekletilir.Yağlı kağıt serili tepsiye dizilip üzerlerine fırçayla zeytinyağ sürülür,200 derece fırında yumuşayana kadar közlenir. (İsterseniz közmatikte de közleyebilir ya da kızgın sıvı yağda kızartabilirsiniz) Bu arada zeytinyağında soğan ve küçük küçük doğranmış etler kavrulur.İnce dilimlenmiş yeşil biberler,sarımsak ve küp küp doğranmış,kabukları soyulmuş domatesler eklenir.Birkaç dakika pişirildikten sonra ince kıyılmış maydanoz ve tuz ile karabiber eklenir.Ocaktan alınır.Közlenen patlıcanlar kaşık yardımıyla uzunlamasına ortalarından yarılarak kenarlara doğru açılır. Etli harçtan içlerine konur, üzerleri biberle süslenir.2 çay bardağı kadar suya 1 yemek kaşığı salça ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı eklenir, karıştırılıp tepsiye ilave edilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Yorumlar
Sevgiler,
Canan