Sıcak yaz günlerinde en iyi giden sütlü tatllılar,işte onlardan biri :
1 lt süt
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
100 gr tereyağı
İstenirse arasına muz
Üzerine hindistancevizi
Un,şeker,mısır nişastası bir tencerede karıştırılır.Üzerine süt ilave edilip muhallebi kıvamında pişirilir.Ocaktan alındıktan sonra tereyağı ve vanilya eklenip mikserle en az 5 dakika yüksek devirde çırpılır. Hafifçe ıslatılmış borcama yayılır.Bir gece buzdolabında dinlendirilir.dikdörtgen parçalar şeklinde kesilir.Her parçanın ortasına muz dilimleri yerleştirilip rulo şeklinde sarılır,hindistancevizine bulanır.
Yorumlar
Ellerine sağlık canım.
Sevgilerimle.....
aslı
Mine Hanım muhallebiyi rulo yaparken kırılmalar oluyor ama hindistanceviziyle kaplanınca kırılmalar fark edilmiyor...