KREM KARAMEL
Tatlılara devam :) Tarifim 12 yıllık ve benim için çok özel.Yeni evliyken misafirlerime yaptığım ilk tatlı.O gün bugündür hep yaparım,beni hiç utandırmadı...
1 yumurta
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
1,5 su bardağı şeker
1/2 su bardağı su
süslemek için fındık kırığı
karamel sos:
2-3 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı su
Yumurta çırpılır,süt,nişasta,şeker (1,5 bardaktan 2 yemek kaşığı ayrılır) karıştırılır.Başka bir tencerede ayrılan 2 yemek kaşığı şeker eritilir.1/2 bardak su eklenip kaynatılır.Şekerli karışım sütlü karışıma eklenir.Muhallebi kıvamında pişirilir.Ocaktan alındıktan sonra yağı eklenir,Bu arada 2 yemek kaşığı şeker eritilip hafifçe ıslatılmış karamel kaplarının dibine 1 tatlı kaşığı konur,muhallebi karamel kaplarına paylaştırılır.Önce oda sıcaklığında sonra buzdolabında soğutulur.Servis için yeniden karamel sos hazırlanır : 2 yemek kaşığı şeker eritilip 1 çay bardağı su eklenir.Tatlılar kenarlarından hafifçe bıçakla sıyrılır,tabaklara ters çevrilir.Tatlılara servis yapılmadan önce karamelli sostan gezdirilir.Fındık kırığı serpilir. (Ben bu kez dondurmayla servis yaptım)
Yorumlar
le büyük oğlum bayılır.Bereketli if
tarlar öpüyorum.
Saygılar.
Ellerine sağlık... Sevgiler...
demekki senin tarifini bekliyormusum pınarcım ellerin dert görmesin izninle not ettim ilk fırsatta yapacağım
sevgiler
benimde çok sevdiğim tatlılardan. hatta bir keresinde iftar sonrası misafirlerime yapmıştım ogünde işte olacak şey ya bir tatlı yaptım yememişlerdi sevmezlermiş nasıl üzülmüştüm böylede bir anısı var bende. ama ben çook severim :)
sevgiler..
Ellerize sağlık gülüm