ELBASAN TAVA


750 gr-1 kg kemiksiz kuzu eti (kol ya da but)
1 kuru soğan
2 yemek kasığı zeytinyağı
tuz,karabiber

Sosu  :
1/2 kg susuz yoğurt
1 su bardağı un
1 su bardağı et suyu
2 adet yumurta sarısı

İri parçalara ayrılmış et ve küp küp doğranmış soğan, zeytinyağında et suyunu salıp çekene kadar kavrulur.1 su bardağı kadar su eklenip düdüklü tencerede 15-20 dakika pişirilir.Pişen etler tepsiye alınır.Tuz ve karabiber eklenir.Un, yoğurt ve et suyu bir tencerede karıştırıp muhallebi kıvamında pişirilir.(gerekirse biraz daha su eklenir.)Ocaktan alınınca yumurta sarıları eklenir, hızlıca mikserle çırpılır.Hazırlanan sos etlerin üzerine yayılır.Önceden 200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.


Yorumlar

ohh mis gibi ellerine sağlık afiyet olsun arkadaşım
BETÜLCE dedi ki…
Çok güzel olmuş eminim tadıda çok güzeldir.Severim bu tarz lezzetleri.Ellerine sağlık
Unknown dedi ki…
Pınarcım iyi akşamlar ellerine sağ
lık.Misafir sofraları için çok be
ğendiğim bir lezzet öpüyorum.
ANNEMİNELİ dedi ki…
Merhaba; çok leziz görünüyor,ellerine sağlık,sevgilerrr...
Unknown dedi ki…
ellerine sağlık.çok lezzetli oluyor.
Adsız dedi ki…
az önce yemekteyizin tekrar bölümlerine bakarken gördüm. tam üstüne geldi elinize sağlık.
kalpkurabiye dedi ki…
pınarcığım;
ellerin dert görmesin elbasan tava denince aklıma hemen ümit usta geliyor:)
aslı dedi ki…
Hep görürüm, çok da beğenirim ama, bir türlü yapmak kısmet olmadı...
Çok lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık.
Adsız dedi ki…
Bloğunuz bizim için çok yararlı bilgiler içeriyor.Paylaşımlarınızı için ekibimiz Prefabik satışı ile sürekli takip ediyoruz. Çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Popüler Yayınlar