ELBASAN TAVA
750 gr-1 kg kemiksiz kuzu eti (kol ya da but)
1 kuru soğan
2 yemek kasığı zeytinyağı
tuz,karabiber
Sosu :
1/2 kg susuz yoğurt
1 su bardağı un
1 su bardağı et suyu
2 adet yumurta sarısı
İri parçalara ayrılmış et ve küp küp doğranmış soğan, zeytinyağında et suyunu salıp çekene kadar kavrulur.1 su bardağı kadar su eklenip düdüklü tencerede 15-20 dakika pişirilir.Pişen etler tepsiye alınır.Tuz ve karabiber eklenir.Un, yoğurt ve et suyu bir tencerede karıştırıp muhallebi kıvamında pişirilir.(gerekirse biraz daha su eklenir.)Ocaktan alınınca yumurta sarıları eklenir, hızlıca mikserle çırpılır.Hazırlanan sos etlerin üzerine yayılır.Önceden 200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Yorumlar
lık.Misafir sofraları için çok be
ğendiğim bir lezzet öpüyorum.
ellerin dert görmesin elbasan tava denince aklıma hemen ümit usta geliyor:)
Çok lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık.