İŞKEMBE ÇORBASI
1/2 kg temizlenmiş işkembe
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 lt su
tuz,karabiber
sarımsak,sirke
kızdırılmış tereyağı,pul biber
Temizlenip yıkanmış, küçük parçalara ayrılmış işkembe düdüklü tencerede 40-45 dakika haşlanır.Ayrı bir tencerede tereyağı eritilip un kavrulur.Süzülen işkembe suyundan kepçe yardımıyla azar azar eklenerek (unun topaklanmaması için) hızlıca çırpılır.Tüm su eklendikten sonra işkembe parçaları eklenir.10-15 dakika kaynatılır.Kızdırılmış tereyağı ve kırmızı biber üzerine gezdirilir.İsteğe göre çorbayı servis edilirken yanında dövülmüş sarımsak ve sirke sosu ile ikram edilir.
Yorumlar
ellerine emeklerine sağlık canım..
sakatattan hazzetmem lakin müptelası olanalrr bilirler tadını:)
mutlu haftaar dilerim:)