İŞKEMBE ÇORBASI


1/2 kg temizlenmiş işkembe
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 lt su
tuz,karabiber
sarımsak,sirke
kızdırılmış tereyağı,pul biber

Temizlenip yıkanmış, küçük parçalara ayrılmış işkembe düdüklü tencerede 40-45 dakika haşlanır.Ayrı bir tencerede tereyağı eritilip un kavrulur.Süzülen işkembe suyundan kepçe yardımıyla azar azar eklenerek (unun topaklanmaması için) hızlıca çırpılır.Tüm su eklendikten sonra işkembe parçaları eklenir.10-15 dakika kaynatılır.Kızdırılmış tereyağı ve kırmızı biber üzerine gezdirilir.İsteğe göre çorbayı servis edilirken yanında dövülmüş sarımsak ve sirke sosu ile ikram edilir.

Yorumlar

ohhh nefis bayılırım işkembe çorbasına canım çekti emeğinize sağlık sevgiler
Unknown dedi ki…
en sevdigim çorbadır.ama bizimkiler sevmiyor diye ben sirke eklemiyorum.ellerine saglık.
mutfagabuyrun dedi ki…
ben hayatım boyunca hiç işkembe yemedim ama sevenler için harika bir görüntü.ellerine sağlık arkadaşım.sevgiler.
Miskokulu Lezzetler dedi ki…
Pınarcığım o kadar uzun süre olduki işkembe çorbası yemeyeli şimdi kolestrol muhabbetinden ağız tadımızdan da mahrum kaldık ellerine sağlık sevgiler...
YeMeK vAkTi dedi ki…
Ağzıma sürmesemde yiyienlere saygım vardır:)Ellerine sağlık canım
kalpkurabiye dedi ki…
canım Pınarcığım,
ellerine emeklerine sağlık canım..
sakatattan hazzetmem lakin müptelası olanalrr bilirler tadını:)
mutlu haftaar dilerim:)

Popüler Yayınlar