ZERDE
İç Anadolu'da,özellikle Konya'da düğünlerin vazgeçilmezi...
1 su bardağı pirinç
8 su bardağı su 2.5 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çay bardağı gül suyu
1 limon kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı kuşüzümü
1 paket vanilya
1 tutam safran
1 çay kaşığı zerdeçal
süslemek için:
Kuşüzümü, çam fıstığı
hindistan cevizi,fındık
Su tencereye alınıp kaynatılır,içine yıkanmış pirinçler eklenir,yumuşayana kadar pişirilir.Şeker ilave edilir.Sıcak suda bekletilmiş safran,limon kabuğu rendesi,kuşüzümü ve zerdeçal eklenir.Kaynamaya devam ederken mısır nişastası ilave edilip karıştırılır.Ocaktan alınmadan önce gül suyu ve vanilya eklenir.Kaselere paylaştırılır.Ilındıktan sonra üzeri arzuya göre süslenir.
Yorumlar
cok lezziz görünüyor canim, sunumunda cok hos olmus..ellerine saglik..sicacik sevgiler
bu arada izmirde yaşıyorsun galiba.bende:)