ZERDE


İç Anadolu'da,özellikle Konya'da düğünlerin vazgeçilmezi...

1 su bardağı pirinç
8 su bardağı su
2.5 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çay bardağı gül suyu
1 limon kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı kuşüzümü
1 paket vanilya
1 tutam safran
1 çay kaşığı zerdeçal

süslemek için:
Kuşüzümü, çam fıstığı
hindistan cevizi,fındık


Su tencereye alınıp kaynatılır,içine yıkanmış pirinçler eklenir,yumuşayana kadar pişirilir.Şeker ilave edilir.Sıcak suda bekletilmiş safran,limon kabuğu rendesi,kuşüzümü ve zerdeçal eklenir.Kaynamaya devam ederken mısır nişastası ilave edilip karıştırılır.Ocaktan alınmadan önce gül suyu ve vanilya eklenir.Kaselere paylaştırılır.Ilındıktan sonra üzeri arzuya göre süslenir.

Yorumlar

Unknown dedi ki…
Canım ellerine sağlık bayılırım zerdeye öpüyorum.
yeşim dedi ki…
nefis görünüyor canım ellerine sağlık.zerdeyi çok severim.en kısa sürede yapıcam.hayırlı akşamlar diliyorum.sevgiler...
Gülcan dedi ki…
çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık sevgiler.
benimde aklimda bu tatliyi denemek, cok merak ediyorum lezzetini :)
cok lezziz görünüyor canim, sunumunda cok hos olmus..ellerine saglik..sicacik sevgiler
mutfagabuyrun dedi ki…
tatlı çok lezzetli görünüyor arkadaşım.ellerine sağlık.öpüyorum.
Unknown dedi ki…
ellerine sağlık.kızım bayılır zerdeye.
bu arada izmirde yaşıyorsun galiba.bende:)
EZGİLİ TARİFLER dedi ki…
harika görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.

Popüler Yayınlar