FIRINDA USKUMRU , LÜFER



1 kg temizlenmiş Uskumru,lüfer (Balıklar büyükse 2'ye böldürülür.)
1 kuru soğan
1/2 su bardağı su
1 limon
1 tatlı kaşığı tane karabiber, tuz
2 domates
2-3 yeşil biber
4-5 diş sarımsak
3-4 defne yaprağı
zeytinyağı
maydanoz

Balıkları yıkanıp tuzlanır,Tepsiye dizilir. Balıkların üzerine 3-4 çizik atılır.Soğanlar ince halka şeklinde doğranır ve balıkların üzerine dizilir.Limon ,domatesler ve yeşil biberler de yuvarlak dilimler halinde doğranıp balıkların üzerine dizilir.Tuz ve karabiber serpilir. Sarımsaklar 2-3'e bölüp tepsiye serpiştirilir.Defne yaprakları yerleştirilir.Yaklaşık 3 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilir.Tepsi hava almayacak şekilde alüminyum folyo ile kapatılır.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirilir.Folyo üzerinden alınır 15 dakika kadar daha fırınlanır. Kıyılmış maydanoz üzerine serpilerek servis yapılır.


Yorumlar

LeylaK dedi ki…
Amanınnnn balık olsun da ne olursa olsun. Uskumruyu da pek bi severm ama benim favorim fırında levrek ya da tavada istavrit...ellerine sağlık. Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...
Unknown dedi ki…
balık sezonu açıldı degil mi?ellerine saglık.
Unknown dedi ki…
Canım ellerine sağlık enfes olmuş sevgiler.
lezzet sefasi dedi ki…
balik olsund a nasil piserse pisisnn, harika gorunuyor canim , sevgiler
Sefa

Popüler Yayınlar