FIRINDA USKUMRU , LÜFER
1 kg temizlenmiş Uskumru,lüfer (Balıklar büyükse 2'ye böldürülür.)
1 kuru soğan
1/2 su bardağı su
1 limon
1 tatlı kaşığı tane karabiber, tuz
2 domates
2-3 yeşil biber
4-5 diş sarımsak3-4 defne yaprağı
zeytinyağı
maydanoz
Balıkları yıkanıp tuzlanır,Tepsiye dizilir. Balıkların üzerine 3-4 çizik atılır.Soğanlar ince halka şeklinde doğranır ve balıkların üzerine dizilir.Limon ,domatesler ve yeşil biberler de yuvarlak dilimler halinde doğranıp balıkların üzerine dizilir.Tuz ve karabiber serpilir. Sarımsaklar 2-3'e bölüp tepsiye serpiştirilir.Defne yaprakları yerleştirilir.Yaklaşık 3 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilir.Tepsi hava almayacak şekilde alüminyum folyo ile kapatılır.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirilir.Folyo üzerinden alınır 15 dakika kadar daha fırınlanır. Kıyılmış maydanoz üzerine serpilerek servis yapılır.
Yorumlar
Sefa