ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE (Düdüklüde)
Bizim evin en sevilen lezzetlerinden...Yaz mevsiminde sık sık yapıyorum kışın da dondurucuda mutlaka bulunduruyorum.Çoğu yemeği olduğu gibi taze fasuyeyi de düdüklü tencerede yapmayı tercih ediyorum. Şimdiye kadar buraya koymak aklıma gelmemiş :)
1/2 kg taze fasulye
4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 adet büyük kuru soğan4 diş sarımsak
2 adet domates
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz
Fasulyeleri yıkanıp ayıklanır ve kırılır.Düdüklü tencerenin dibine piyaz şeklinde doğranan soğanları konur.Üzerine yağ, salçalar ilave edin. Domatesler kabukları soyulup küp küp doğranır ve onlar da eklenir. Doğranmış sarımsaklar,şeker,tuz ilave edip 1-1,5 su bardağı kadar su konun. Hafifçe karıştırılır. Tencerenin kapağı kapatır düdüklünün mandalı indirildikten sonra 15 dakika pişirilir.
Zeytinyağlılar soğuk yenir ama biz ılıkken yemeyi tercih ediyoruz.
Yorumlar
ellerine sağlık çok severiz ailecek:)