ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE (Düdüklüde)


 
Bizim evin en sevilen lezzetlerinden...Yaz mevsiminde sık sık yapıyorum kışın da dondurucuda mutlaka bulunduruyorum.Çoğu yemeği olduğu gibi taze fasuyeyi de düdüklü tencerede yapmayı tercih ediyorum. Şimdiye kadar buraya koymak aklıma gelmemiş :)

1/2 kg taze fasulye
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 adet büyük kuru soğan
4 diş sarımsak
2 adet domates
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz

Fasulyeleri yıkanıp ayıklanır ve kırılır.Düdüklü tencerenin dibine piyaz şeklinde doğranan soğanları konur.Üzerine yağ, salçalar ilave edin. Domatesler kabukları soyulup küp küp doğranır ve onlar da eklenir. Doğranmış sarımsaklar,şeker,tuz ilave edip 1-1,5 su bardağı kadar su konun. Hafifçe karıştırılır. Tencerenin kapağı kapatır düdüklünün mandalı indirildikten sonra 15 dakika pişirilir.
Zeytinyağlılar soğuk yenir ama biz ılıkken yemeyi tercih ediyoruz.

Yorumlar

birsence dedi ki…
düdüklüden korkan biri olarak zaman tasarrufu için mutlaka kullanılmalı diyorumm kullanmayı destekliyorum ama kullanamıyorum:)))ellerine sağlık canım...
umutluhayat dedi ki…
ellerine sağlık pınarcım.bende fasulyeyi hep düdüklü tencerede yaparım.sevgiler.
BETÜLCE dedi ki…
Ellerine sağlık bende çok severim zeytinyağlı fasulyeyi.
made in funda dedi ki…
ben de bayılırım ama bu aralar o kadar çok yaptım ki.ellerine sağlık canım..çok güzel resimlemişsin...
olsada yesek suzan dedi ki…
düdüklü de çabuk piştiği için seviyorum bende ellerine sağlık...
mutfagabuyrun dedi ki…
yeşil fasulyeyi çok severima ama düdüklüde yapmadım hiç.kalay pişmeyen fasulye için harika bir fikir.ellerine sağlık.öpüyorum.
Nilgün dedi ki…
Yaz gelince soğuk, soğuk buzdolabının olmazsa olmazlarından ellerine sağlık. Nefis bir zeytinyağlı tarifi..
ellerine sağlık bende tüm yemeklerimi düdüklüde yapıyorum besin değeri kaybı yaşanmasın diye :)

ellerine sağlık çok severiz ailecek:)
Unknown dedi ki…
Canımmm hoşgeldin özlemişim valla uzun bir ara oldu ellerine sağlık öpüyorum.

Popüler Yayınlar